Over Amoduo

Amoduo werd opgericht en wordt bestuurd door Heidi De Pourcq.

Ik ben Heidi De Pourcq, psychotherapeut met een specialisatie in de relatietherapie. Enkele jaren geleden richtte ik Amodo op, een centrum voor vorming, bemiddeling, counseling, coaching en therapie.

Na een stage in een ouderenpsychiatrie voor mijn opleiding psychologie, groeide het idee om met een relatiebureau te starten voor 45-plussers en de LGBTQ+ community. Voor beide groepen is het namelijk omwille van uiteenlopende redenen minder evident om een partner te vinden of een serieuze relatie op te starten.

Terwijl ik tijdens mijn stage vooral getuige was van de positieve gevolgen die een liefdesrelatie kan hebben op het algemene welzijn van de mens. Patiënten die regelmatig bezoek kregen van een partner, fleurden iedere keer weer op bij het zien van hun geliefde en kenden bovendien een gunstiger helingsproces. Bij patiënten die geen partner hadden om hen te bezoeken, was vaak het omgekeerde merkbaar.

Op een dag reed ik naar huis en in de auto begon ik te mijmeren over wat voor meerwaarde ik met mijn achtergrond zou kunnen betekenen in de maatschappij. Wat kon ik nu juist doen om de eenzaamheid te doen dalen? Ik besliste daar en toen om de koe bij de horens te vatten. Jarenlang heb ik onderzoek gedaan op wetenschappelijk vlak en verwierf ik heel wat inzichten aan de hand van persoonlijke gesprekken. Al gauw werd Amoduo geboren, een duidelijke verwijzing naar mijn praktijk Amodo, wat ‘vanaf nu’ betekent in het Latijn. Amoduo – ‘vanaf nu met twee’ – werd een logische keuze. Met als missie: iets te kunnen betekenen voor mensen die op zoek zijn naar iemand om lief en leed mee te delen.

Amoduo: Meer dan een relatiebureau

Het is een missie en een levensdoel om die fonkeling in de ogen te kunnen terugvinden bij anderen. Ik zet me dan ook met hart en ziel in voor het op zoek gaan naar jouw ideale levenspartner.

Het is een plaats waar wetenschap en praktijk samenkomen en waar je als 50 plusser op een persoonlijke en professionele manier begeleid wordt in het vinden van een ‘nieuw’ levens- en liefdesgeluk.

Kwetsuren uit het verleden en/of items die het aangaan van een nieuwe relatie voor jou kunnen bemoeilijken, kunnen samen met jou worden behandeld in persoonlijke gesprekken.

Voor Amoduo zijn professionaliteit, eerlijkheid en menselijkheid belangrijke waarden

Onze methodieken zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden aangevuld met jarenlange praktijkervaring.

Onze profielvoorstellen zijn eerlijk, oprecht en 100% betrouwbaar.

De afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst met respect voor de wet op de privacy en alle wettelijke bepalingen.

We bieden discretie, vertrouwen en een diep menselijk contact waarin je kan zijn wie je bent zonder angst om beoordeeld of veroordeeld te worden.

Al onze leden zijn aan een diepgaande screening onderworpen, zijn vrij en op zoek naar een duurzame relatie.